top of page

Fiets verhuur - Costa Blanca

 

 

De perfecte uitvalbasis om met de fiets de prachtige streek te verkennen.

We leveren graag uw fiets af op uw vakantieadres en dit in de gehele Marina Alta, bovendien halen we hem na verhuring terug op.

De Costa Blanca bestaat uit twee 'geografische' delen namelijk Marina Baja (laag) en Marina Alta (hoog). Deze laatste is de regio waar Alta Bike Rental actief is, het betreft het gebied rond Calpe, Dénia, Javéa, Jalón, Pego, Orba, Benissa en Moraira en is door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aangewezen als het gezondste leefgebied van Europa.

Het is geen toeval dat vele profploegen deze regio uitkiezen voor hun winterstage als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Waarom? Het weer is er meestal zeer aangenaam, het word omschreven als het beste klimaat van Europa (microklimaat). De lente doet meestal snel zijn intreden, de zomer is warm maar niet broeiend heet, de herfst kunnen we beter omschrijven als nazomer en inde winter is nog steeds aangenaam.

Tevens kun je in de regio op alle vlakken trainen, vanaf de kust zit je al snel tussen de bergen. De voet van de meest bekende hellingen zoals Col de Rates en Vall d'Ebo starten ongeveer op 250m boven zeeniveau, de toppen situeren zich tussen de 600 a 700m boven zeeniveau. Vlak kan je ook rijden, dan volg je de kust of rij je richting Pego - Dénia over prachtig aangelegde vlaktes met fruitbomen en amandelplantages.

Verder zijn de wegen rustig, zeker als je een stukje landinwaarts gaat. De automobilisten zijn opvallend voorzichtig en de collega fietsers respectvol en vriendelijk. Het woordje 'Hola' of 'Buenas' (Buenos Dias) maakt al snel fietsvrienden.

Ook begeleiden wij u graag tijdens uw fietsritten in de Marina Alta, zodat u ten volle kunt genieten van de regio. We laten u met plezier de allermooiste plekjes zien en beklimmen met u de mooiste hellingen.

IMG_3730_edited.jpg
IMG_3726_edited.jpg
begeleiding-11.jpeg
img-1518.jpg
img-4e4fe5eaff5e-1_edited.jpg
team.jpg
ndr.png
cento1-hybrid2.jpg
electrische.png
bottom of page